• sliderkop-contact

PRODUCTIEPROCES en SOORTEN BEWERKINGEN

Onze timmerfabriek werkt volgens een modern en efficiënt productieproces. De verschillende onderdelen van dat proces ziet u hieronder beschreven. Hebt u vragen? Stel ze gerust. Onze medewerkers staan u graag te woord. U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze fabriek.

Afkorten en schaven
In de fabriek zagen wij het hout op de juiste lengte. Dat gebeurt met een afkortzaag met elektrische lengte-instelling. Daarna wordt het hout met een vierzijdige schaafmachine op de juiste maat geschaafd en machinaal met een nauwkeurigheid van 0,1mm haaks en op maat gemaakt. Onze timmerman controleert dat. Mocht er materiaal tussen zitten dat gebreken vertoont, zoals krom hout of hout van mindere kwaliteit, dan halen wij dat in deze fase uit het productieproces.

Kopse bewerking
Het geschaafde hout wordt op de pennenbank aan de uiteinden voorzien van een profiel. Dit profiel is afhankelijk van de plaats in het kozijn waar het hout voor gebruikt wordt. Voor elke plaats en type kozijn (deurkozijn/draaivalkozijn/schuifpui, etc.) zijn aparte profileringen in te stellen. Hiervoor maken wij gebruik van grote beitelkoppen.

De hoekverbinding van kozijnen en ramen bestaat uit een zogenaamd ‘pen-gat’ verbinding, waarbij aan de stijlen meerdere pennen komen, exact passend in de gaten die wij in de dorpels aanbrengen.

Profileren
Op de tafelfrees worden alle onderdelen van kozijnen, ramen en deuren geprofileerd. Doordat wij over een groot aantal verschillende beitelkoppen beschikken, zijn vrijwel alle profileringen mogelijk. Ook bijvoorbeeld voor stijlvolle profielen in plinten en sierlijsten kunnen wij vervaardigen. 

CNC-bewerken
Onze computergestuurde CNC-bovenfrees gebruiken wij voor het inkrozen van de scharnieren en sloten in kozijnen, ramen en deuren. Deze machine werkt op de tiende millimeter nauwkeurig. Door de inkrozingen aan te brengen nog vóór het spuitwerk plaatsvindt, wordt het hout gegarandeerd volledig behandeld. Bijwerken is dan niet meer nodig is.

De CNC-bovenfrees wordt eveneens ingezet voor het maken van trappen. Ook speciaal werk (rond/toog) kunnen wij hiermee exact produceren.

Montage
Op de montageafdeling vindt de overgang van deelproduct naar eindproduct plaats, waarbij wij de nieuwste verbindingstechnieken hanteren. Timmerfabriek De Broekermolen werkt volgens het KOMO-productcertificaat, hetgeen onder meer inhoudt dat wij voor de kozijnen geen gebruik meer maken van de bekende witte houtlijm. In plaats daarvan gebruiken wij een nieuw soort lijm, dat gedurende een langere periode een gesloten verbinding garandeert, ongeacht de weersinvloeden. Wanneer het volledige product is gemonteerd, vervolgt het zijn weg naar de spuiterij. 

Spuiterij
Na de montage komt het product in onze professionele spuiterij te hangen. Daar voorzien wij het eindproduct onder optimale omstandigheden van een duurzame verflaag. Alle eindproducten worden minimaal twee maal gegrond, in elke gewenste RAL-kleur. Eventueel is het mogelijk een derde (voorlak)laag aan te brengen. Dat heeft als voordeel dat het houtwerk op de bouwplaats nog maar één keer hoeft te worden afgelakt.

Afmontage
Deze fase bestaat vooral uit de montage van hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Hier monteren wij ook eventuele hardsteen/kunststeen dorpels en de spouwlatten.

Eindcontrole
Tot slot vindt er nog een eindcontrole plaats en indien nodig wordt het product bijgewerkt. Wanneer het product 100% in orde is, gaat het op transport naar de klant of blijft het in opslag zolang onze opdrachtgever dat wenst.

Timmerfabriek de Broekermolen b.v.
Broekermolenweg 4, 3882 MG Putten
Tel: 0341 - 35 06 73 • Fax: 0341 - 35 52 57
Email: info@debroekermolen.nl

KVK: 08.205.541 • BTW: NL8212.09.279 • Rabobank: NL88RABO0143633937